Succese deosebite înregistrate de Carpatcement în 2004
1. Cifra de afaceri şi vânzările obţinute de către HeidelbergCement Group la nivel internaţional
2. Cifra de afaceri obţinută de către Carpatcement Holding
3. Ample programe derulate de compania Carpatcement Holding pentru comunitate
Grupul HeidelbergCement, lider mondial în domeniul materialelor de construcţie şi unul dintre primii producători de ciment din lume, a anunţat, în raportul interimar pentru 2004, cifra de afaceri şi vânzările obţinute în anul care a trecut.În 2004, cifra de afaceri a Grupului a atins valoarea de 6,9 miliarde Euro, în creştere cu 8,8 procente faţă de 2003, când s-a înregistrat o valoare de 6,4 miliarde Euro. Această creştere se datorează atât consolidării companiei Indocement, aceasta aducând un plus de 411 milioane Euro, cât şi variaţiilor cursului valutar, cu precădere reducerii valorii ratei de schimb a dolarului care a atras o scădere de 185 milioane Euro.
În mod particular, s-au înregistrat îmbunătăţiri la nivel operaţional în America de Nord, Africa, Asia, Turcia, precum şi în Europa Centrală şi de Est.
Schimbări în Consiliul de Administraţie al Grupului
În data de 1 februarie 2005, Hans Bauer a fost înlocuit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie HeidelbergCement de către Dr. Bernard Scheifele, fost Preşedinte al Consiliului de Supervizare HeidelbergCement şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei PHOENIX Pharmahandel Aktiengesellschaft & Co KG.
Hans Bauer, care şi-a început cariera în cadrul companiei HeidelbergCement, a fost ales membru al Consiliului de Administraţie în 1997 şi numit Preşedinte în 2001. După 35 de ani de succese acumulate în cadrul companiei HeidelbergCement, Hans Bauer s-a pensionat la sfârşitul lunii ianuarie.
Diviziile HeidelbergCement în România au inregistat performanţă deosebită în 2004
În 2004, HeidelbergCement în România a raportat pentru cele trei divizii o cifră de afaceri de 156 milioane Euro, înregistrând comparativ cu 2003 o creştere record de peste 30% şi o valoare totală a investiţiilor de 12 milioane euro.
Cifra de afaceri a Carpatcement Holding, divizia de ciment a Grupului, a fost de aproximativ 125 milioane Euro, în creştere cu peste 30% faţă de anul precedent şi un volum al investiţiilor de circa 9,5 milioane Euro, din care 3 milioane au fost alocate protecţiei mediului.
HeidelbergCement este prezent din anul 1998 pe piaţa românească, activând în producţia de ciment, betoane şi agregate prin cele trei companii: Carpatcement Holding, Carpat Beton şi Carpat Agregate.
Carpatcement Holding debutează în anul 2005 cu importante programe sociale
Gala Societăţii Civile
Compania Carpatcement Holding a participat la cea de-a treia ediţie a Galei Societăţii Civile, desfăşurată în perioada 7 – 9 februarie 2005. Prin diviziile sale româneşti, Grupul HeidelbergCement este un partener deja tradiţional al acestei manifestări.
În calitate de sponsor şi partener, Carpatcement Holding se alătură iniţiativei acestei manifestări de a încuraja şi susţine un comportament social responsabil al companiilor de pe piaţă românească.
Mihai Rohan, Directorul General al companiei a declarat:
„În contextul actual al unei presiuni crescânde din partea societăţii, companiile trebuie să regândească, să măsoare şi să demonstreze constant performanţele lor în calitate de cetăţeni responsabili. În condiţiile unui sistem educaţional în formare, compania Carpatcement Holding consideră prioritară promovarea în rândul tinerei generaţii a importanţei implicării în protejarea mediului înconjurător şi în problemele societăţii civile”.
Prin toate acţiunile pe care le întreprinde, Grupul HeidelbergCement aduce dovadă interesului pentru protecţia mediului înconjurător şi implicarea activă în problemele comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea.
În acord cu obiectivul principal al Grupului de conservare a resurselor naturale şi de îmbunătăţire a calităţii mediului, HeidelbergCement a investit în România, până în prezent, peste 16 milioane Euro, urmărind implementarea celor mai avansate standarde de mediu şi a celor mai moderne tehnologii în producţia cimentului.
În calitate de sponsor al Galei Societăţii Civile, Carpatcement Holding a acordat premii la două dintre secţiuni, respectiv „Protecţia mediului” şi „Dezvoltarea economică şi socială”.
În activităţile pe care le desfăşoară, Grupul HeidelbergCement urmăreşte întotdeauna respectarea celor mai stricte standarde de mediu în toate locaţiile sale internaţionale, precum şi în companiile achiziţionate de curând în Europa Centrală şi de Est (ECE), unde majoritatea fabricilor au obţinut deja certificatele ISO 14001.
Balul Arhitecţilor
Compania Carpatcement Holding a participat, la sfârşitul lunii februarie, la cea de-a 64 ediţie a Balului Arhitecţilor, demonstrând astfel interesul şi manifestând-şi dorinţa de a juca un rol activ în susţinerea arhitecturii de calitate.
Carpatcement Holding salută idea grupului de iniţiativă a proiectului Lipscănia lansat în cadrul acestei manifestări, proiect care vizează revitalizarea şi conservarea poate celei mai pline de farmec părţi din centrul istoric al Bucureştiului.
Carpatcement Holding şi-a exprimat de asemenea intenţia de a se implica cât mai activ în proiectul Lipscania, ca expresie a interesului pe termen lung al companiei în arhitectură de valoare.
Balul Arhitecţilor a constituit cadrul ideal pentru lansarea cărţilor poştale Carpatcement.
„Suntem bucuroşi să asistăm la lansarea a două tipuri de cărţi poştale: unele cu imagini reprezentative din Lispcanie şi altele cu lucrările premiate în cadrul Bienalei de Arhitectură 2004. Suntem mândri că am sprijinit apariţia celor din urmă, care vor vorbi lumii despre talentul arhitecţilor români şi viitorul arhitecturii ţării noastre!”, a adăugat Bogdan Arnăutu, Şef Departament Comunicare Carpatcement Heidelberg, în cadrul somptuoasei ceremonii.
Grupul HeidelbergCement este lider mondial în domeniul materialelor de construcţie, fiind în acelaşi timp unul dintre primii producători de ciment din lume. La nivel internaţional, Grupul are 42.000 de angajaţi în 50 de ţări. În 2004, cifra de afaceri a Grupului s-a ridicat la 6,9 miliarde Euro, iar vânzările de ciment la 65 milioane tone.
Cu un total al investiţiilor de peste 240 milioane Euro şi cu un număr de 2.500 de angajaţi, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România.
În România, HeidelbergCement este prezent din 1998, în producţia de ciment, betoane şi agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton, respectiv Carpat Agregate. Toate cele trei divizii ale HeidelbergCement folosesc tehnologii inovative şi au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.