Istoric
2023
Grupul HeidelbergCement devine Heidelberg Materials.
2016
Grupul HeidelbergCement finalizează procesul de achiziție a producătorului Italcementi, și devine acționar unic.
2015
În decembrie Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A. devin o singură companie, sub numele HeidelbergCement România S.A., în urma finalizării procesului de fuziune început în luna mai.
Fabrica de la Fieni finalizează instalația de recuperare a energiei termice reziduale și de producere a energiei electrice.
Grupul HeidelbergCement achiziționează 45% din acțiunile producătorului Italcementi cu 1,67 miliarde de euro. În urma tranzacției, grupul HeidelbergCement devine cel mai mare jucător din lume de pe piața agregatelor și al doilea producător de ciment la nivel mondial.
2014
Carpatcement începe la Fieni proiectul „Instalație de recuperare energie termică reziduală și de producere energie electrică”, una dintre cele mai importante investiții ale grupului HeidelbergCement în domeniul protecției mediului. Proiectul a avut o valoare totală de peste 83 de milioane de lei. Carpatcement lansează cimentul Z100. Noul ciment este produs la fabrica din Fieni, pe linia de producție și expediție de cimenturi speciale inaugurată în 2013.
Fabrica de la Fieni, cea mai veche unitate de producție a cimentului în funcțiune din România, aniversează un secol de existență.
Carpatcement începe Programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă, în cadrul căruia intră o primă promoție de 24 de tineri.
2013
Carpatcement finalizează o nouă linie de producere a cimenturilor speciale la Fieni, proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea totală a proiectului a fost de aproape 15,6 milioane de lei.
2012
Fabrica de ciment de la Tașca aniversează 60 de ani de existență.
2010
Carpatcement Holding S.A. derulează proiectul „Creșterea capacității de livrare ciment la sucursala Bicaz – fabrica Tașca”, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea totală a proiectului este de peste 16,5 milioane de lei.
2009
Adolf Merckle, principalul acționar al grupului HeidelbergCement, încetează din viață la vârsta de 74 de ani.
2008
Se împlinesc zece ani de activitate a grupului HeidelbergCement pe piața din România.
2007
Este înființată a cincisprezecea stație de betoane, la Cluj.
Carpatcement Holding câștigă trofeul Silver Award pentru programul „Bucureștiul respiră” la Gala PR Award.
2006
Fabrica de la Fieni obține autorizația integrată de mediu din partea Agenției Regionale de Protecție a Mediului Argeș.
Carpatcement Holding lansează proiectul de responsabilitate socială „Bucureștiul respiră”.
2005
Fabrica de ciment de la Tașca primește autorizația integrată de mediu, în conformitate cu standardele Uniunii Europene, cu doi ani înainte de aderarea României la UE.
Fabrica de ciment Chișcădaga primește autorizația integrată de mediu. Procesul de obținere a autorizației a implicat inclusiv consultarea vecinilor și a organizațiilor non-guvernamentale.
Carpatcement lansează prima ediție a concursului „Premiile profesionale Carpatcement”.
2004
Ia naștere Carpatcement Holding SA, prin fuziunea celor trei fabrici de ciment și a companiei de management Carpatcement România SRL.
Carpatcement Holding inaugurează prima linie automatizată pentru arderea combustibililor alternativi, la fabrica de ciment de la Chișcădaga.
2003
TBG România Beton Group devine Carpat Beton, pentru a sublinia apartenența sa la grupul HeidelbergCement alături de Carpatcement Holding și Carpat Agregate.
2002
HeidelbergCement devine acționar majoritar al fabricii Romcif Fieni, fondată în 1914. Prin această achiziție, HeidelbergCement devenea lider incontestabil pe piața cimentului din România.
Este înființată compania de agregate S.C. Carpat Agregate S.A., prin fuziunea celor opt companii producătoare de agregate achiziționate de grupul HeidelbergCement în perioada 1999-2001.
2000
HeidelbergCement achiziționează cea de-a doua sa fabrică de ciment: Casial Deva, situată în satul Chișcădaga din județul Hunedoara.
1999
Trei noi stații de betoane se înființează în București, Ploiești și Brașov.
Se înființează companiile TBG România Beton Group și Exploatări Cariere, cu rol de coordonare a activităților de management la stațiile de betoane, respectiv agregate deținute de grupul HeidelbergCement.
1998
Grupul german HeidelbergCement face prima achiziție în România: fabrica de ciment Moldocim SA Bicaz (Tașca).
HeidelbergCement Group își începe activitatea în România prin înființarea a două stații de betoane, una la Timișoara și cealaltă la București.