Noi posturi de ucenici, disponibile în fabricile HeidelbergCement din județele Dâmbovița, Hunedoara și Neamț, prin programul de calificare la locul de muncă, ediția 2018-2020

București, 11 iunie 2018. 18 noi posturi de ucenici în domeniul producției cimentului vor fi deschise de către HeidelbergCement România, în cadrul celei de-a 3-a ediții a Programului de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă – Școala de Ucenicie 2018-2020. Pozițiile vacante vor fi disponibile în fabricile de ciment Fieni (județul Dâmbovița), Chișcădaga (județul Hunedoara), respectiv Tașca (județul Neamț), iar la finalul celor doi ani de pregătire, absolvenții vor avea posibilitatea să devină angajați în companie.

Noua serie de ucenici va fi pregătită pentru calificarea în meseria de operator flux pentru fabrica de ciment. Participanții în cadrul programului vor parcurge un plan de formare profesională și un plan de pregătire practică în muncă, specific domeniului de activitate – procesul tehnologic de producție a cimentului, sub îndrumarea unor coordonatori de ucenicie, specialiști cu experiență ai HeidelbergCement România.

Ucenicii, angajați cu contracte individuale de muncă speciale

De-a lungul celor doi ani de pregătire profesională și calificare la locul de muncă, ucenicii care vor fi parte din acest program vor fi angajați într-una dintre cele trei fabrici de ciment HeidelbergCement România, în baza unui contract de ucenicie (contract individual de muncă în care sunt incluse anumite clauze speciale, conform Legii 259/2005 republicate).

La încheierea programului de ucenicie, participanții vor susține un examen de absolvire, în urma căruia vor obține un certificat de formare profesională, recunoscut la nivel național și european. În funcție de rezultatele obținute, ucenicii vor putea primi oferte pentru posturi corespunzătoare calificării lor, în cadrul echipei de specialiști a HeidelbergCement România.

„În condițiile unui deficit de forță de muncă specializată în industrie în România, pregătirea profesională de specialiști în aceste zone de activitate a devenit o responsabilitate pe care noi, ca angajatori ne-am asumat-o și pe care, prin continuarea programului de ucenicie, ne-o asumăm și pentru viitor. 15 dintre ucenicii care au obținut calificarea în prima ediție a programului nostru sunt acum angajați ai companiei. Dincolo de nevoia internă de specialiști în meserii specifice fluxului tehnologic dintr-o fabrică de ciment, sprijinirea dezvoltării profesionale a tinerilor este un angajament și față de comunitățile în care activăm.”, a declarat dr. Florian Aldea, Președinte – Director General al HeidelbergCement România.

Cine se poate înscrie în program

Chiar dacă experiența profesională anterioară nu este necesară, pentru a fi acceptați în programul de formare profesională, candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii:

  • Să fie absolvenți de liceu (inclusiv promoția 2018)
  • Să aibă cunoștințe de bază de matematică
  • Să aibă cunoștințe de bază de fizică-mecanică
  • Să nu dețină deja calificarea pentru meseria de „operator flux pentru fabrica de ciment”

În procesul de recrutare și selecție, aceștia vor trece în prima etapă printr-o testare a cunoștințelor teoretice din domeniile matematică și fizică-mecanică, iar în funcție de rezultate și de evaluarea profilului personal, ulterior va avea loc interviul final.

Lansat în 2014, Programul de formare profesională și calificare la locul de muncă derulat de către HeidelbergCement România a pregătit până acum tineri în meseriile de lăcătuș mecanic întreținere și reparații universale, operator cameră de comandă pentru fabrica de ciment și electrician întreținere și reparații.

Cei interesați de programul de ucenicie pot trimite CV-ul la adresa de email resurseumane@heidelbergcement.ro până în 15 iulie 2018. Mai multe detalii despre programul de ucenicie și procesul de aplicare pot fi găsite aici.

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România