Criza încălzirii şcolilor din Târgovişte rezolvată provizoriu cu ajutorul Carpatcement
De Moş Niculae, după mai multe săptămâni de probleme cu încălzirea în şcoli, compania Carpatcement împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa au reuşit să rezolve provizoriu problema frigului din şcolile din Târgovişte.
Mii de copii tremurau în 17 unităţi şcolare din Târgovişte care nu beneficiau de sistem de încălzire din cauza intrării în insolvenţă în luna mai a Termica S.A. Consiliul Local Târgovişte a luat în luna iunie decizia montării de centrale termice, iar termenul de finalizare a lucrărilor este cel târziu luna ianuarie. Astfel, zeci de elevi au ieşit să protesteze şi să convingă autorităţile să găsească soluţii pentru rezolvarea situaţiei critice prin care trec în fiecare zi la şcoală.
Pentru că până la terminarea lucrărilor de instalare a centralelor elevii au de susţinut teze şi lucrări importante, Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar din Dâmboviţa au reuşit să obţină sprijin financiar din partea companiei private Carpatcement Holding, astfel încât să poată achiziţiona un număr de 154 de calorifere electrice care să suplinească lipsa temporară de agent termic. Soluţia este una provizorie, iar clasele vor funcţiona după un program de învăţământ special planificat, care să nu afecteze pregătirea elevilor.
Carpatcement a donat suma necesară achiziţionării celor 154 de calorifere către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, care au fost deja distribuite în şcoli. Deşi parteneriatul a fost stabilit între Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Carpatcement, procedurile legale nu permiteau recepţionarea donaţiei în bani într-un timp atât de scurt. Preşedintele Consiliului Judeţean împreună cu managementul Companiei au reacţionat prompt şi s-au implicat în rezolvarea crizei.
Carpatcement salută şi iniţiativa consilierilor târgovişteni care au aprobat duminică, 08 decembrie 2013, alocarea sumei de 100.000 de lei pentru achiziţionarea altor 200 de calorifere care vor ajunge în instituţiile de învăţământ. Prin contribuţiile companiei Carpatcement şi ale Consiliului Judeţean Târgovişte s-a reuşit depăşirea blocajului instituţional, iar copiii vor putea să meargă la şcoală fără să mai resimtă frigul.
“Vreau să mulţumesc atât în numele instituţiei, cât şi în nume personal companiei Carpatcement Holding pentru promptitudinea ajutorului oferit într-un moment de criză. De asemenea, am stabilit împreună că după ce primăria va pune în funcţiune centralele termice, caloriferele vor merge către unităţile de învăţământ din mediul rural ale judeţului care au nevoie mai mare de o sursă alternativă de încălzire”, a declarat doamna Luminiţa Preda, Inspector Şcolar General.
“Pentru noi, intervenţia în situaţii de urgenţă este o prioritate. Am înţeles blocajul instituţional şi impactul negativ asupra elevilor care au nevoie în această perioada de linişte şi susţinere pentru a se concentra la evaluarea din final de an. Este perioada tezelor şi nu poate suportă amânări sau recuperări în zilele de sâmbătă care vor urma. Educaţia este baza solidă a oricărei societăţi şi credem că trebuie să rămână prioritatea numărul unu a României, fiind vorba până la urmă de copiii noştri. Ţinem să mulţumim jurnaliştilor locali care ne-au semnalat importanța situaţiei în cadrul întâlnirilor de consultare care au avut loc în această săptămână la Fabrica noastră din Fieni, Dâmboviţa”, a declarat şi domnul Florian Aldea, Preşedinte-Director General Carpatcement Holding.