Creştere solidă în 2006 pentru Carpatcement Holding
Carpatcement Holding, divizia din România a Grupului HeidelbergCement, a înregistrat în anul 2006 o creştere solidă în ceea ce priveşte performanţele operaţionale şi financiare. Cifra de afaceri pentru cele 3 companii – ciment, betoane şi agregate – se ridică la 980 milioane RON, cu 39% mai mult decât în 2005, an în care cifra de afaceri a fost de 705 milioane RON. Divizia de ciment a înregistrat o cifra de afaceri de 781 milioane RON, cu aproximativ 40% mai mult decât în 2005 (555 milioane RON).
În primele 6 luni ale anului 2006, piaţă cimentului a crescut în medie cu aproximativ 20% (dublu faţă de estimarea făcută la începutul anului). Unul din factorii ce au determinat această creştere este reprezentat de numărul foarte mare de proiecte imobiliare de mare anvergură, proiecte demarate în special în Bucureşti, dar şi în marile oraşe din ţară, fapt ce a condus către la o creştere semnificativă a vânzărilor de ciment şi betoane.
Mihai Rohan”Numai în Bucureşti am înregistrat o majorare a livrărilor, în lunile de vara ale anului trecut, cu circa 40% faţă de perioada similară din 2005. Livrările de ciment din luna decembrie 2006 au fost de cel puţin 5 ori mai mari decât în aceeaşi perioada a anului trecut, fapt datorat şi condiţiilor meteo neobişnuite – temperaturi între +10° şi +15°C. În condiţiile menţinerii trendului ascendent al pieţei în 2007, preconizăm o creştere de aproximativ 8 – 10% a cifrei de afaceri comparativ cu anul 2006″, a declarat Mihai Rohan, Director General al Carpatcement Holding.
„Piaţă construcţiilor va înregistra o creştere anuală de circa 12 – 15% în următorii 5 ani. Motorul principal al acestei creşteri îl constituie demararea lucrărilor la autostrăzi, lucrările de reabilitare a aeroporturilor, porturilor, lucrările de modernizare a drumurilor naţionale, judeţene şi comunale, lucrările de construcţie de locuinţe, spaţii de birouri şi depozite şi, nu în ultimul rând, proiectele de reabilitare termică a locuinţelor existente”, a continuat Mihai Rohan. (vezi biografie şi foto la calitate de prinţ)
Carpatcement Holding a investit anul trecut aproximativ 25 milioane Euro, investiţie alocată pentru modernizarea fabricii de la Fieni, reducerea consumurilor specifice, imbuntatirea măsurilor de protecţie a mediului în cele 3 fabrici, utilizarea combustibililor solizi (cărbune, cocs) la fabricile de la Bicaz şi Deva şi pentru instalaţiile ce utilizează combustibili alternativi (cauciucuri uzate şi deşeuri lemnoase). Anul trecut au fost investiţi numai în protecţia mediului aproximativ 5 milioane Euro pentru cele 3 fabrici: Bicaz, Deva şi Fieni.
Investiţiile totale pentru protecţia mediului realizate în cele 3 fabrici, începând din 1998 până în prezent, se ridică la aproximativ 20 milioane de Euro. Că o recunoaştere a realizărilor companiei în protecţia mediului, toate cele 3 fabrici Carpatcement Holding au obţinut autorizaţia integrată de mediu. Aceste autorizaţii atestă faptul că în procesul tehnologic din fabricile companiei se aplică BAT (cele mai bune tehnici disponibile în prezent în lume) şi se află la nivelul fabricilor de ciment din Europa din punct de vedere al protecţiei mediului şi al utilizării resurselor.
HeidelbergCement este lider mondial în domeniul construcţiilor şi al materialelor de construcţii, fiind în acelaşi timp între primii producători de ciment din lume. În cele 50 de ţări în care este prezent, grupul HeidelbergCement deţine 1.600 de fabrici unde lucrează peste 43.000 de angajaţi. Grupul HeidelbergCement a înregistrat în 2006 o cifra de afaceri de 9,2 miliarde EUR, în creştere cu 18,3% faţă de anul 2005, iar vânzările de ciment şi clinker au crescut cu 16,7%, ajungând la circa 80 milioane tone (68,3 în 2005).
În România, Grupul este prezent în producţia de ciment, betoane şi agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton, respectiv Carpat Agregate. Activităţile din domeniul cimentului în România sunt coordonate de compania Carpatcement Holding. Cimentul este produs în cele trei fabrici aflate la Bicaz, Deva şi Fieni.