Copiii, cei mai buni ambasadori ai siguranţei la locul de muncă

Copiii iau atitudine şi îşi încurajează părinţii în a purta echipamente de protecţie la locul de muncă. Acesta este conceptul campaniei „Toleranţă zero” iniţiată de Carpatcement cu ocazia „Săptămânii şi securităţii în muncă”

Carpatcement Holding organizează în perioada 22 – 26 septembrie 2014, pentru al patrulea an consecutiv, „Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă” în toate subsidiarele şi pentru toţi angajaţii şi contractorii. Astfel, peste 1.000 de angajaţi ai Carpatcement, Carpat Beton, Carpat Agregate, Recyfuel şi Carpat Cemtrans vor participa la acţiuni şi evenimente menite să-i instruiască despre importanța siguranţei la locul de muncă.

Anul acesta, un sprijin important în organizarea campaniei interne pentru „Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă” a venit chiar din partea angajaţilor. La propunerea noastră, câţiva dintre ei au adus copiii la o şedinţă foto distractivă şi creativă. Acolo, cei mici au pozat pentru a transmite şi a-şi emoţiona părinţii cu mesaje de încurajare în a respecta regulile siguranţei şi sănătăţii la locul de muncă. „Sperăm ca prin intermediul mesajului puternic emoţional transmis de către copii, angajaţii să fie şi mai motivaţi în a respecta conduita muncii”, a declarat Directorul General al Carpatcement, domnul Florian Aldea.

„Pentru un business sănătos şi durabil este foarte important ca toţi angajaţii să fie instruiţi constant în siguranţă la locul de muncă. În fiecare zi când deschidem porţile fabricilor, balastierelor, carierelor şi celorlalte puncte de lucru, acesta este primul aspect de care cu toţii trebuie să ţinem cont. Încă din 2011 investim şi dedicăm securităţii în muncă o săptămână întreagă pe an. Facem asta pentru că ne dorim ca angajaţii să conştientizeze şi mai bine importanța respectării regulilor de securitate a muncii”, completează domnul Florian Aldea.

„Fabricarea unui ciment de calitate germană în toate locaţiile înseamnă investiţii şi personal bine pregătit. Investiţiile se regăsesc în utilaje sau procese de producţie noi, despre care angajaţii sunt instruiţi în mod constant de-a lungul anului. La „Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă” repetăm unele procedee, tocmai pentru a ne asigura că totul se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă”, declara domnul Florin Bernea, Director Tehnic la Carpatcement Holding.

„Siguranţa în muncă trebuie înţeleasă, respectată şi folosită în fiecare zi de către fiecare angajat care îşi desfăşoară activitatea în perimetrul fabricii”, declară directorul fabricii de ciment Chișcădaga, domnul Mircea Bobora.

„Pentru că avem un țel mare şi ambiţios, şi anume – Zero accidente -, facem tot ce e posibil pentru ca angajaţii noştri să fie în siguranţă la locul de muncă”, declară domnul Cristian Voinițchi, directorul fabricii de ciment Fieni.

„Ne dorim ca toţi angajaţii să înţeleagă pericolele la care se expun, dacă nu respectă regulile, de aceea este extrem de importantă instruirea şi prevenţia pentru o viaţă sigură şi sănătoasă la locul de muncă”, declară domnul Marius Lupa, directorul fabricii de ciment Taşca.

Activităţi şi evenimente în „Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă” vor avea loc în cele peste 40 de ţări unde Grupul HeidelbergCement este prezent cu scopul prevenirii accidentelor şi a reîmprospătării cunoştinţelor despre siguranţă la locul de muncă.

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România