Carpatcement şi Administraţia Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş au antrenat 10 tineri Gardieni ai Conştiinţei Ecologice
În perioada 21-23 iulie, 10 elevi din localitatea Bicaz Chei au fost instruiţi teoretic şi practic în spiritul ocrotirii naturii şi implicării lor în activităţile curente de protecţia mediului şi a biodiversităţii în Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş.
S-au desfăşurat activităţi de: patrulare, observare şi identificare a habitatelor şi speciilor din zonă, plus ecologizarea unei arii. Instruirea a fost realizată de către personalul Parcului Naţional şi au fost vizitate cele mai frumoase şi reprezentative zone, respectiv Suhardul Mic şi Ghilcoş.
Grupul de şcolari de la Bicaz şi profesorii însoţitori au organizat activităţi de educaţie nonformală, care vor ajuta, în special prin intermediul celor mici, la creşterea interesului comunităţilor locale faţă de problematica protecţiei mediului.
„Proiectul Tinerii Gardieni ai Conştiinţei Ecologice doreşte să sprijine tinerii şi iniţiativele lor în ceea ce priveşte dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor locale. Aceste evenimente au fost posibile cu sprijinul companiei Carpatcement cu care s-a creat un parteneriat durabil şi de încredere”, a declarat directorul parcului naţional, Barna Hegyi.
„Copiii au fost foarte încântaţi de tot ce-au învăţat şi suntem convinşi că vor deveni ambasadori excelenţi ai protecţiei mediului”, a declarat conducătorul proiectului, domnul Zoltán Laczkó.
Proiectul „Tinerii Gardieni ai Conştiinţei Ecologice” a debutat în mai 2014 în două şcoli din comunitatea locală a Carpatcement din judeţul Neamţ. Ele se află, de asemenea, în vecinătatea parcului şi astfel s-au organizat pe rând sesiuni de training, excursii şi concursuri.
Carpatcement organizează şi intern un proiect asemănător intitulat „Tinerii Gardieni ai Mediului” în care semestrial copiii de la Grupul Şcolar Bicaz vin în fabrica de la Taşca şi măsoară, alături de specialişti, indicatorii de mediu.