Carpatcement Holding SA are un nou Preşedinte al Consiliului de Administraţie

Numirea Domnului Florian Aldea în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie vine într-un moment caracterizat de veşti bune precum: dobândirea titlului de Furnizor al Casei Regale a României, câştigarea competiţiei „CSR Black Sea Awards”, previzionarea unor rezultate în linie cu obiectivele propuse în anul 2012 şi, nu în ultimul rând, continuarea programului de investiţii.

În urma hotărârilor aprobate de Adunarea Generală a Acţionarilor, începând cu data de 17 ianuarie 2013 Domnul Florian Aldea, Directorul General al Carpatcement Holding SA, a fost numit pentru un mandat de 4 ani şi în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii. Domnul Florian Aldea preia mandatul de la Domnul Mihai Rohan, care a deţinut în ultimii 6 ani funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Schimbarea la conducerea companiei este una în direcţia stabilităţii, continuităţii, încrederii şi recunoaşterii profesionale a managerilor români, în concordanţă cu strategia de dezvoltare pe termen lung a Grupului HeidelbergCement. Numirea Domnului Florian Aldea vine într-un moment caracterizat de veşti bune precum: recunoaşterea calităţii şi dobândirea titlului de Furnizor al Casei Regale a României, câştigarea premiului pentru folosirea energiei alternative în cadrul competiţiei „CSR Black Sea Awards”, previzionarea unor rezultate în linie cu obiectivele propuse în anul 2012 şi, nu în ultimul rând, continuarea programului de investiţii în România.

Furnizor al Casei Regale a României

Astfel, la sfârşitul anului trecut, Carpatcement Holding, unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România, a primit titlul de Furnizor al Casei Regale a României, un titlu care vine ca o recunoaştere a calităţii serviciilor şi produselor companiei, care onorează, dar şi obligă în acelaşi timp.

„Colaborarea cu Casa Regală a României, începută în anul 2003, prin produsele şi serviciile oferite Casei Regale reprezintă o onoare deosebită pentru compania noastră, precum şi o încununare a angajamentului nostru de a oferi produse şi servicii de cea mai înaltă calitate. Ne angajăm să onorăm acest statut promovând valorile companiei noastre prin tot ceea ce facem şi susţinând proiectele pe care Familia Regală le dedică dezvoltării societăţii româneşti. Ne vom strădui întotdeauna să ne menţinem la standardele impuse de rigoarea Casei Regale a României”, a declarat Domnul Florian Aldea, Preşedinte – Director General al Carpatcement Holding SA.

Câştigarea CSR Black Sea Awards

Tot în decembrie 2012, Carpatcement a avut onoarea de a câştiga premiul pentru cel mai bun proiect din categoria „Alternative Energy” în cadrul competiţiei „CSR Black Sea Awards”. Compania a participat în concurs cu proiectul de utilizare a combustibililor alternativi în cele 3 fabrici de la Bicaz, Deva şi Fieni. Alături de Carpatcement au participat în cadrul competiţiei şi companii din ţările Marii Negre precum: Ucraina, Turcia, România, Rusia, Georgia, Bulgaria, Azerbaijan şi Armenia. Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc la Universitatea Kadir Has (Istanbul, Turcia) în data de 21 decembrie 2012.

Utilizarea soluţiilor alternative, combustibili alternativi proveniţi din deşeuri, fără impact asupra calităţii produselor şi a mediului, înscrie compania în trendul general european de implicare socială şi responsabilitate prin asumarea rolului de depoluator şi de conservare a resurselor.

Programul de investiţii

Grupul Carpatcement continuă programul de investiţii în România. Un exemplu în acest sens îl reprezintă şi investitile în dezvoltarea companiei de betoane.

Carpat Beton, compania de betoane a Grupului Carpatcement, operează începând cu luna decembrie 2012 o nouă staţie de betoane, situată lângă Deva, în satul Sântandrei, jud. Hunedoara.

„Decizia de a investi în staţia de la Deva a fost luată în urmă unei analize ce a evidenţiat necesitatea amplificării integrării pe verticală în această zonă, pentru a oferi servicii mai bune clienţilor noştri şi pentru a continua politica de dezvoltare şi consolidare a operaţiunilor pe piaţa din România. Cu această nouă staţie de betoane se consolidează poziţia Carpat Beton pe piaţa de construcţii din zona de vest a României”, a arătat Domnul Aldea.

Deschiderea acestei staţii face parte din strategia de extindere la nivel naţional a grupului. Prin această nouă achiziţie, Carpat Beton va produce şi comercializa betoane şi pe această piaţă, pe care grupul este deja prezent prin celelalte două divizii, ciment, prin fabrica de la Chișcădaga şi agregate, prin cariera de la Brănișca. Într-o perioadă caracterizată de contextul economic dificil, Carpatcement continuă programul de investiţii în România. Compania are în vedere şi în continuare dezvoltarea facilităţilor de producţie pentru a oferi o gamă completă de produse şi servicii clienţilor săi, cât şi investiţii în retehnologizare, care vor permite eficientizarea activităţii şi reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Rezultate 2012

Referitor la rezultatele preliminare aferente anului 2012, putem spune că acestea sunt în linie cu obiectivele propuse. Obţinerea acestor rezultate a fost posibilă în principal datorită eforturilor depuse de întreaga echipă, care şi-a repliat strategia internă şi a reuşit să obţină performanţe prin proiecte caracterizate de inovaţie şi sustenabilitate.

Este de remarcat că datorită disciplinei în privinţa costurilor şi optimizării acestora, rezultatele au fost îmbunătăţite în condiţiile în care volumele de vânzări au scăzut. Scăderea volumelor s-a datorat în principal condiţiilor meteo extreme de la începutul anului 2012.

În condiţiile cererii şi ofertei de pe piaţă, datorită mixului de produse, a integrării pe verticală, precum şi a echilibrului dat de raportul calitate-preţ, a fost obţinută, de asemenea, şi o îmbunătăţire a veniturilor.

S-a reuşit păstrarea unui portofoliu de clienţi echilibrat pe toate segmentele de piaţă (ciment, agregate şi betoane), în special datorită priorităţii acordate calităţii produselor, dar şi profesionalismului întregii echipe, care a răspuns proactiv cererilor clienţilor.

„Le mulţumesc tuturor partenerilor, clienţilor, furnizorilor noştri, dar şi întregii echipe, şi reprezentanţilor comunităţilor locale ce ne găzduiesc şi ne sprijină activitatea. Le doresc multă sănătate şi prosperitate pentru noul an! De asemenea, îi asigur că 2013 va fi un an în care compania noastră le va fi alături cu aceleaşi standarde ridicate de calitate şi cu profesionalismul cu care i-am obişnuit”, a mai declarat Domnul Florian Aldea.

În 2013, cel mai probabil, piaţa cimentului va consemna tot o stagnare. Carpatcement Holding speră într-o reaşezare a situaţiei macroeconomice a ţării începând cu acest an şi, de asemenea, pe o piaţă care depinde foarte mult de condiţiile meteo, speră că vremea va fi favorabilă, astfel încât lucrările din construcţii să poată fi demarate mai devreme comparativ cu anul 2012.

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România