Carpatcement continuă parteneriatul cu comunitățile locale din județul Dâmbovița

Carpatcement continuă programul de consultări cu liderii formali și informali ai județului Dâmbovița, rămânând concentrată pe rolul asumat de partener al comunităților locale lângă care operează. Joi, 21 mai, la Fieni, au avut loc întâlniri de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale și județene, lideri de opinie din Fieni și din județ, cu scopul de a comunica deschis și transparent și de a identifica noi oportunități de dezvoltare și parteneriat, în beneficiul comunităților locale.

Încă din 2012 Carpatcement inițiază semestrial întâlniri cu liderii de opinie din comunitățile lângă care operează, din dorință de a comunica transparent și de a se implică activ în dezvoltarea comunităților. Inițiativele „Sfatul Batranilor” și „Sfatul Jurnaliștilor” oferă o oportunitate de dialog și colaborare între membrii acestor comunități, companie și autoritățile publice locale și județene.

Dacă în urma ediției precedente a „Sfatului Bătrânilor” luau ființă proiecte ale companiei precum Programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă, ce vizează în special tinerii din comunitățile-gazdă, la întâlnirea de anul acesta au fost identificate noi nevoi ale comunității și oportunități aduse la masa de lucru de către membrii Sfaturilor.

La sesiunea de consultări din 21 mai au participat reprezentanți ai Primăriilor locale, ai Consiliului Județean Dâmbovița, ai Agenției pentru Protecția Mediului, ai Gărzii Naționale de Mediu, AJOFM, ai Senatului României (Colegiul 1, Fieni), ai unităților de învățământ și bisericilor din Fieni și Pucioasa, precum și ai asociațiilor non-guvernamentale locale.

Carpatcement a prezentat rezultatele financiare și non-financiare ale ultimului an și a discutat cu cei prezenți despre proiectele în beneficiul comunității începute după întâlnirea precedentă. O prioritate a continuat să fie pregătirea și sprijinirea tinerilor din Fieni și din localitățile limitrofe în formarea profesională, prin Programul de ucenicie desfășurat în fabrica de ciment. Proiecte punctuale care răspund unor nevoi stringente ale comunității au fost lansate în prima parte a anului în curs. Printre acestea se numără: reabilitarea sistemului de încălzire al Creșei Fieni, parteneriatul cu Asociația non-guvernamentală „Floare de colt” și Primăria Fieni pentru programul „Cupa sporturilor montane”, sau proiecte de infrastructură, cum ar fi investiția realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița pentru reabilitarea podului aflat pe DJ714A Moroeni-Pucheni-Valea Brateiului km 7+600, peste pârâul Rateiu. Valoarea totală a acestei investiții este de 2,9 milioane de lei, Carpatcement acoperind 50% din fondurile necesare pentru execuția lucrărilor de construcții-montaj.

Partenerii Carpatcement din comunitatea locală și membrii grupului de inițiativă „Sfatul Batranilor” sunt:

  • Primăria Fieni
  • Primăria Moțăieni
  • Primăria Moroeni
  • Primăria Pucioasa
  • Consiliul Județean Dâmbovița
  • Prefectura Dâmbovița
  • Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița
  • Garda Națională de Mediu
  • Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de muncă
  • Autoritatea pentru protecția Mediului
  • Liceul „Aurel Rainu”
  • Școala „Diaconu Coresi”
  • Asociația Ecologică „Floare de Colț”
  • Sucursala locală a ISU Dâmbovița
  • Școala Gimnazială Nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino”

Carpatcement își propune și pentru perioada următoare, cu sprijinul membrilor „Sfatului Bătrânilor” și al „Sfatului Jurnaliștilor”, să identifice nevoi, dar și oportunități care să ajute comunitățile locale să se dezvolte. Rolul acestor grupuri de inițiativă este vital pentru a găsi soluții la problemele locale și pentru a motiva și aduce împreună toți membrii și liderii comunității, într-un efort comun de implicare civică și organizațională, pentru un impact pozitiv real și sustenabil.

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România